Ervaar
onze unieke therapie

ANESIS is het alternatief

Mensen lopen niet snel naar een arts. Wanneer u eenmaal de moed heeft verzameld om een arts of specialist te raadplegen krijgt u veelvuldig te horen: “U mankeert niets, het zit tussen uw oren” of  “Wij kunnen niets vinden, u moet ermee leren leven”.

Manuele Therapiepraktijk ANESIS in Heerhugowaard is het alternatief. Wij  nemen de tijd om de oorzaak van uw klachten te vinden. Hierdoor zijn de meeste klachten snel te verhelpen.

Gevolgen die veroorzaakt worden door verschoven wervels en bekkenscheefstanden worden vaak op onjuiste wijze behandeld. Door onze unieke gecombineerde aanpak, namelijk de botten en de spieren (manipulatie en massage) geeft dit het gewenste resultaat.

Bekijk de verschillende behandelmethodes van ANESIS in Heerhugowaard:

Manipulatie & Massage | Preventie & Onderhoud | Meridiaanbehandeling | Autogene Training

Manipulatie & Massage

Heeft u regelmatig last van hoofdpijn, nek- en/of rugpijn? Merkt u dat uw spieren vastzitten? Dan is deze therapie iets voor u!

Met behulp van manipulatie en dieptemassage worden veelvoorkomende klachten zoals: hoofdpijn, nekpijn en rugklachten op doeltreffende wijze behandeld.

Een gekanteld bekken of verschoven wervels worden door manipulatie (dus niet gekraakt) weer in de juiste stand gezet. Ook andere spiergerelateerde klachten worden behandeld. Voor sport- en ontspanningsmassage kunt u ook bij ANESIS terecht.

Preventie & Onderhoud

Preventie is beter dan genezen. Om te voorkomen dat kleine kwaaltjes uitgroeien tot serieuze klachten is het raadzaam om op vaste tijden het lichaam goed te laten verzorgen. Met dieptemassages worden de diepere spierlagen gemasseerd. Hierdoor worden uw spieren en gewrichten extra goed verzorgd. Deze massages zijn niet te vergelijken met ontspannende sauna massages.

Trakteer uzelf regelmatig op een massage. Hiermee voorkomt u dat klachten weer terug kunnen komen.

Meridiaanbehandeling

Meridiaanbehandeling is een techniek die toegepast wordt wanneer de energiebanen (meridianen) geblokkeerd zijn door onverwerkte gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen zijn negatieve ervaringen (trauma's).

Veel voorkomende oorzaken van (jeugd)trauma's zijn:

  • aangrijpende gebeurtenissen tijdens de zwangerschap
  • overlijden van een dierbare
  • slechte ervaringen tijdens de pubertijd
  • geestelijke mishandeling
  • lichamelijke mishandeling

Door het stimuleren van specifieke drukpunten, met behulp van acupressuur op de meridianen, wordt de pijn die geassocieerd wordt met de trauma’s weggenomen.

Met behulp van deze behandeling worden alle lichamelijke functies gestimuleerd, stroomt energie weer door en kan opgehoopte spanning het lichaam uit.

Uw herinnering(en) aan deze slechte ervaring(en) kunnen wij jammer genoeg niet wegnemen, maar wij zorgen er wel voor dat lichaam en geest weer in harmonie kunnen functioneren.

Autogene Training

Herkent u dit? Slecht kunnen slapen, verminderde concentratie of geen nee kunnen zeggen. Mensen presteren veel onder druk. Niet alleen op het werk, maar ook gewoon thuis tijdens de dagelijkse beslommeringen. De stress die daardoor veroorzaakt wordt vergt veel van ons lichaam en geest.

U kunt hier zelf iets aan doen of nog beter u kunt het voorkomen. Neem uw gezondheid serieus en luister naar de signalen die uw lichaam geeft. Met behulp van een Autogene Training (AT) kunt u dat leren.

Tijdens deze training krijgt u op eenvoudige wijze instructie hoe u deze ontspanningstechniek kunt toepassen.

Heeft u lichamelijke of psychosomatische klachten?

Misschien kunnen wij iets voor u betekenen.

Maak direct een afspraak

Bel: 06 - 50 50 69 41