Hoe gaat uw
manueeltherapeut te werk?

Manuele Therapiepraktijk ANESIS

Manuele Therapiepraktijk ANESIS in Heerhugowaard richt zich op de behandeling van uw klachten, veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, burn-out of overspannenheid. Samen onderzoeken we wat de achtergrond is van uw klachten.

Maak snel een afspraak in onze Manuele Therapiepraktijk in Heerhugowaard. Bel: 06 - 50 50 69 41 of vul het contactformulier in.

Het intakegesprek bij ANESIS

In het intakegesprek bespreken we uw klachten en maakt u kennis met ons als mogelijke behandelaar. Na dit intakegesprek stellen we samen een mogelijk vervolg vast. We bespreken de mogelijkheden, zoals een behandelplan, het aantal behandelingen, kosten en overige praktische zaken.

Wanneer blijkt dat wij u niet verder kunnen helpen, komen wij met een alternatieve behandeling om uw pijn te verlichten of verwijzen wij u door naar een andere specialist. 

Geen mens is hetzelfde. Daarom hebben wij geen standaard behandelingen. In een op de persoon afgestemde behandeling verhelpen wij de klachten.

 

8 reactie(s)

Laat hier uw reactie achter

2015.01.22 Auteur Nancy Schoon
6 jaar lang liep ik al met rugpijn. Elke dag weer. Als de pijn te heftig was toch maar weer naar de fychio maar ik raakte alleen niet de klachten kwijt. Werd zelfs afgekeurd voor mijn werkfunctie. Thuis diverse aanpassingen gedaan om het mijzelf makkelijker te maken. Arts zei dat ik ermee moest leven dat ik een `bananenrug`had. Opereren was een optie maar het risico was groot. Afgelopen najaar was ik helemaal klaar met de pijn. Sociale leven stond op mijn kop. Vriendin van mij gaf het adres van Willem. Afspraak gemaakt. Bij het intake gesprek vertelde Willem dat hij mij klachten kon verhelpen en dat ik weer normaal kon leven. Ik ging gewoon huilend naar huis. Zou dat echt mogelijk zijn. Heb nu 11 behandelingen gehad. En soms dacht ik wel eens `waar ben ik in godsnaam aan begonnen`. Want de pijn was soms echt te heftig. Maar ben toch doorgegaan en ben nu gewoon van mijn klachten af.
Ik ga nu zelfs weer proberen te sporten. Kan nu gewoon weer normaal leven zonder pijn. Willem ik ben je ontzettend dankbaar.
Voor degene die ook met pijn lopen.. neem deze stap naar de therapie van Willem. Het zal je goed doen!!!!!!
2014.06.26 Auteur Wendy Zumbrunnen
Willem is een bijzonder vakkundige man en weet echt alles over hoe het lijf in elkaar zit. Hij geeft absoluut een goede massage die je nog wel even erna blijft voelen, want eventueel vastzittende spieren worden echt aangepakt. Na een massage kan ik er weer een paar weken met een soepel lijf tegenaan. Er hangt een ontspannende sfeer in de praktijk door een met smaak ingerichte praktijkruimte, ontspannende muziek en aangenaam geurende massage-olie. Daarnaast is Willem een fijn mens om mee te praten als er onverhoeds iets van emotie bij je loskomt tijdens de behandeling. Een aanrader!
Auteur Harry
Niet zo jong meer en je breekt een rib. Na een half jaar nog steeds pijnlijk. De dokter zei dat een verkleefde spier de oorzaak was. Hij gaf mij .... pijnstillers! Nou, ik ga seintjes van mijn lichaam niet door verdoven te lijf. Willem constateerde hetzelfde als de dokter. Wat betreft de pijnstillers ....(geen goed woord). Elektromassage is hier de juiste remedie. Na zes keer (pijnloos) behandelen en het rechtzetten van een wervel was ik van een maanden durende ellende verlost!! Ooo, had ik maar.....
Auteur
Gedurende enkele weken had ik last van mijn nek en schouders. Het zat helemaal vast en was zeer pijnlijk. Daarbij kreeg ik ook last van hoofdpijn vanuit mijn nek. Yvonne raadde mij aan eens bij Willem langs te gaan. Willem heeft eerst helemaal naar mijn houding gekeken, en daarbij vooral hoe mijn rug erbij stond. Er bleken een aantal wervels niet in lijn te staan. Willem heeft deze door lichte druk teruggeduwd. Na een behandeling kon ik weer met mijn kin op mijn borst komen, maar veel belangrijker, ik had geen hoofdpijn meer. Later heeft Willem nog een ontspanningsmassage en een sportmassage gegeven, die ik ook kan aanraden. Hij heeft toen gelijk gekeken of die wervels nog in lijn stonden, dat was niet zo maar weer zonder pijn, teruggeduwd. Ik heb nu nauwelijks nog hoofdpijn, en als ik die heb is het lang niet zo heftig als voorheen. Dankjewel, Willem.
T.K.
Auteur
Ik heb eigelijk altijd al, lichte pijn in mijn onderrug gehad. Lang staan, slenteren of lang autorijden, waren niet aangenaam, maar ach, “je leert er wel mee leven”. Tot ik Willem tegen kwam. Met een voor mij, simpele handeling, heeft hij mijn bekken terug gezet. Het schijnt veel voor te komen bij vrouwen die kinderen hebben gebaard. Het geheel nam niet veel tijd in beslag, en was nagenoeg pijnloos. Het effect daarentegen was onmiddellijk voelbaar! Ik kan nu weer plat op mijn rug liggen, zonder dat mijn rug protesteert. En de auto vakantie naar Frankrijk werd weer een feest.

Dit had ik vele jaren eerder moeten doen.

I.O. Heerhugowaard
Auteur Carlo
Mijn naam is Carlo. Mijn verhaal is net als vele andere mensen. Door het negeren van mijn emoties is er in de loop van de jaren, een heleboel stress in mijn lijf gaan zitten. Dat uitte zich bij mij in een aantal, zoals bij vele mensen dezelfde dingen, emotionele dipjes, het niet meer zien zitten in het leven, het ontkennen van het probleem en lichamelijke pijnen, last van de rug en armen en last van maag en darm klachten. Voor mij was dit niet genoeg. Ik moest ook een eind aan mijn relatie maken, want het zou daar aan liggen. FOUT.

Bij mij lach het voor een groot deel aan mijn grijze massa. Zo zijn mijn schoonvader en mij vrouw samen met mij aan de gang gegaan en die konden een boel, maar niet alles. Mijn vrouw heeft toen de hulp van Willem in geschakeld en toen is hij met mij aan de slag gegaan. Er was heel wat mis. De eerste keer dat hij er was had ik 4 knoppen in mijn linker elleboog en een paar rechts. Een aantal knopen in mijn nek en onder mijn schouderbladen. Een aantal verschoven wervels en ga zo nog maar even door en natuurlijk een kleine geestelijke afdwaling (hihhihihi, geintje).
Bij mij is het na een paar behandeling beter gegaan. Dat heeft zich geuit in dat het met mij steeds beter ging, maar ik bleef een beetje terug vallen. Dat kwam door dat ik mijn vader vanaf mijn vierde niet meer gezien heb. Dat bleek een flinke dwars ligger te zijn samen met nog een paar andere kleine punten. Willem raadde mijn aan om een meridiaanbehandeling te ondergaan. Nou daar ben ik even over nagaan denken en na een tijd je kwam ik er op terug en dat was dan zo geregeld.

Nou ik kan je zeggen, een acht baan kan je flink door elkaar krijgen. Dit was voor mij één van de zwaarste dingen die ik toen had gedaan. Me over geven aan een ander en na even aarzelen ging het feest van start. Ik heb gehuild, gelachen en ik zag kleuren en ik zag een boel mensen uit mijn verleden. Toen hij klaar was met de drukpunten te bewerken ging hij vragen stellen en dat heeft ook een boel gedaan. Aan het eind viel een blok met last van mij af. Ik kon weer als een mens praten en ik kon weer genieten van mijn leventje. Ik doe op advies van Willem aan fitness. Dat was goed voor mij zij hij. Dat kwam voor mij pas door toen ik er klaar voor was en daar geeft Willem nog steeds advies in wanneer ik hem spreek.

Voor mij is Willem een goed masseur. Hij weet wat hij doet met zijn werk. Ik hoop dat hij er veel mensen mee kan helpen. Dit was mijn verhaal over mijn ervaring met Willem de masseur.

Groet Carlo....

Ps. Voor mij is Willem een vriend die mij geholpen heeft met mijn pijn en verdriet. En doet dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds wanneer ik dat nodig heb. Eens in de zoveel tijd laat ik mij door Willem van top tot teen masseren (een ontspannigsmassage) en dat is ook erg lekker hoor.
Auteur Y.T. Heerhugowaard
Ik zat vast. Vast met mezelf. Waarom deed ik de dingen zoals ik ze deed? En waarom was het resultaat dan niet, zoals ik het wilde? Waarom ben ik zoals ik ben? Ik was niet (meer) blij met mezelf. Ik vertouwde de mensen niet. Kon nooit eens oprecht blij zijn. Hield mensen op een afstandje. Kom niet te dichtbij!En waarom dan? Voer voor de psychologen! Maar na een sessie van “knuffel de muur” of brieven aan jezelf schrijven om ze daarna te verbranden, ach, ja, het hielp wel even. Maar na een tijd was je toch weer terug naar af. Ik was het praten meer dan zat. ’t Zal mijn een rotzorg zijn waarom ik zo doe, IK WIL ERVAN AF!!
In deze fase kwam ik Willem tegen. Hij had mij eerder verteld wat hij kon doen, maar nu ik zelf besloten had, dat hij het ook bij mij mocht doen, ja, dat was voor mij, een grote stap.

Op één voorwaarde, ik wil er niet over praten.

En dat hoefde ook niet. Vol ongeloof was ik. Kon hij mij dan wél helpen én ik hoefde er niet over te praten? Ja, ja, dat moet ik meemaken. Waarom zou het hem wel lukken, wat al die andere niet gelukt was?

Tijdens de intake met Willem werd het één en ander duidelijker. Vooralsnog, ik was best sceptisch, maar als je eraan begint, kon je niet meer terug, zei Willem. Klonk best wel zwaar, maar achteraf kan ik je zeggen, hij heeft gelijk.

Over de behandeling zelf, dat is zo persoonlijk. Zoals ik het ervaren heb, zeker niet pijnloos, dat moet ik meteen zeggen. Maar nu wél met het grote verschil dat de pijn weggaat en dan dus ook nooit meer terug komt!!! (Toevoeging van Willem: deze pijn is een “blokkade” in de energiebaan. De “blokkade” is een ervaring in het verleden dat niet of niet voldoende verwerkt is. Tijdens het aanraken van zo’n blokkade ervaart de cliënt pijn. Zonder dat hij of zij hoeft te weten waarom er destijds een vervelende ervaring opgedaan is. Nadat de “blokkade” weggedrukt is, zal de gebeurtenis niet weg zijn uit het geheugen, maar de emotie die bij die ervaring kwam is wél weg. Men is als het ware in staat om opnieuw te beginnen).
Na de behandeling voelde ik mij een ander mens! Onmiddellijk resultaat! Ik straalde het ook uit, voelde me zalig en zag de wereld alsof ik herboren was! Ik had weer energie voor 10 en ik voelde me weer gelukkig met mezelf. Dat was een tijd geleden. Ik was weer in staat om mezelf te zijn, niet gedirigeerd te worden door mijn omgeving, ik mocht er weer zijn!
Het hele gebeuren had ik 20 jaar eerder moeten doen. Waarom loopt een mens zolang rond met zijn problemen? En zoals afgesproken met Willem, we hebben, figuurlijk gesproken dan, niet gepraat. Mijn probleem lag in mijn jeugd. Ik kan het nu zeggen. Vóór de behandeling was deze zin al genoeg om me helemaal “down” te krijgen. Nu kan ik het erover hebben zonder dat rot gevoel en zonder dat ik moet huilen. Wat (toen) gebeurd is, is gebeurd. Dat kan niemand wegnemen. Nu, zonder die emoties, kan ik het in een ander daglicht zien. Het heeft een heel groot deel van mijn leven bepaald en beïnvloed. Zonde hè?

Als ik eerder van deze “Meridiaanbehandeling” geweten had, dan zou ik het al veel eerder gedaan hebben. Zo vreselijk stom, dat die wekelijkse gesprekken met psychologen wél vergoed worden, en deze vier dagen behandeling van Willem niet. Ongelofelijk en zo vreselijk jammer. Want ik weet er zo een paar op te noemen die ook deze behandeling zouden moeten krijgen om vervolgens wél een plezieriger leven eraan over te houden.

Je vroeg me om een kort stukje erover te schrijven Willem, maar het is niet in het kort samen te vatten. Ik ben zo lyrisch over het geen dat jij doet! Dit zouden veel meer mensen moeten weten. Het is iedere euro waard geweest!
Auteur H.T. Alkmaar
Ik ben 72 jaar, beweeglijk, maar ik beoefen geen actieve sport. Ik dacht, dat het voldoende was. Totdat kennissen mij vertelden, dat ik mij strammer ging bewegen! Via etalageruiten ging ik er opletten. Ze hadden gelijk. Willem vertelde mij, dat ik mijn auto beter verzorgde dan mijn lichaam. De auto krijgt ten minste regelmatig een onderhoudsbeurt. Mijn lichaam is daar ook aan toe. Weinig gebruikte spieren hebben de nijging om kleiner en dunner te worden en te gaan protesteren, waardoor ik ze nog minder ga gebruiken. Nou, dat komt je houding en het functioneren echt niet ten goede!

Nu laat ik mij eens in de drie weken grondig masseren. Het bevalt mijn lichaam prima. Dat oude mannen gedoe door vast geroeste spieren is helemaal verdwenen. Het voelt goed! Ik ben en blijf 72,maar het leeft lekkerder.
Anesis, Ontspanning

Meld u aan voor een intakegesprek

Bel: 06 - 50 50 69 41